logo

Bryggeriet

Jåttå gårdsbryggeri er et lite prosjekt som ble startet av tre barndomsvenner fra Jåttå. Bryggeriet ligger på hjem-gården til det ene medlemmet. Før vi ble et mikrobryggeri var vi aktive hjemmebryggere som laget øl på stort sett hjemmelaget utstyr. Det er et prinsipp vi har tatt med videre, også etter vi ble mikrobryggeri.

I vår spede begynnelse brygget vi i et gammelt grisehus som var blitt pusset opp. Etterhvert ble låven revet, og en flott og moderne bygning til å huse bryggeriet i vekst, satt opp. Selve bryggverket er fremdeles enkelt, manuelt og hjemmelaget. Vi har basert oss på meieritanker fra Tine, som vi har modifisert og tilpasset produksjon av øl. Bryggverket vårt består av et meskekar og en gryte på 2500l, 6 gjæringstanker på 1300l og 3 gjæringstanker på 3000l. I tillegg har vi en semiautomatisk tappelinje for flasker som jobber mer enn fort nok for oss.

Vår fordel har hele tiden vært at vi i stor grad har klart å gjøre ting selv for å spare kostnader. Med våre bakgrunner innenfor elektro, VVS og tømmer har vi klart å sette opp og montere det meste av utstyr og bygningsmasse på egenhånd. Det første året gikk i stor grad til innkjøring og å få på plass vårt grunn-sortiment. I senere tid har vi rettet fokuset mer mot lokale og selvdyrkede råvarer. Vi dyrker blant annet vår egen humle og et utvalg av grønnsaker på gården som vi bruker i utvalgte spesielle helnorske brygg.

Det gamle bryggeriet er nå gjort om til en bar hvor vi tar i mot grupper på bryggeriomvisning. Kontakt oss hvis du er interessert.